Spiknutie proti nasýteným tukom od Dr. Jack Wolfson

Ako to je naozaj s tými nasýtenými tukmi, kokosovým olejom a Americkou kardiologickou asociáciou (anglicky: American Heart Association; skratka AHA)?
Odpoveď na túto otázku nájdete v nasledujúcom článku spiknutie proti nasýteným tukom. Jeho autorom je kardiológ Jack Wolfson, ktorý už 14 rokov lieči pacientov s kardiovaskulárnym ochorením. Jeho tajnou zbraňou pre úspešnú liečbu je holistický prístup, zmena výživy a najmä liečba celej osoby, nielen príznaky.

Spiknutie proti nasýteným tukom: Dr. Jack Wolfson reaguje na vyjadrenie American Heart Association o škodlivosti kokosového oleja


Počas víkendu sa rozšírila správa o škodlivosti kokosového oleja na kardiovaskulárne zdravie. Vychádza z American Heart Association (AHA – národná agentúra dobrovoľníckej zdravotnej starostlivosti, ktorej poslaním je vybudovať zdravie bez kardiovaskulárnych ochorení a chorôb spojených s mozgovou príhodou). Pripomeňme si, že AHA je tá istá, nutrične nevzdelaná organizácia, ktorá po desaťročia tvrdila obetiam srdcového infarktu, že môžu jesť neobmedzené množstvo rafinovaného cukru a umelých sladidiel, ak nebudú konzumovať žiadne tuky. AHA deklarovala všetky tuky ako nezdravé, vrátane rastlinných „dobrých tukov“, ktoré sa nachádzajú napríklad v avokáde, ľanových semenách a semenách Chia.

Teraz AHA vyhlásila vojnu kokosovému oleju v pokuse zastaviť ľudí byť zdravšími. Asociácia AHA znovu používa svoje staré triky z prostého dôvodu: kokosový olej pomáha miliónom Američanom prestať užívať lieky, väčšinou od farmaceutických spoločností privádzajúcich do AHA milióny dolárov. Keď sa kokosový olej stal hlavným známym produktom, začal sa znižovať profit skorumpovaného „infarktového priemyslu“, ktorý je závislý na chorých ľuďoch, ktorí si poškodili svoje zdravie a neustále si ho zhoršujú konzumáciou priemyselne vyrábanými potravinami bez skutočnej výživy.


AHA sa snaží ľuďom zatajovať skutočnosť. Síce nikoho neklame, ale iba ľudia bez nutričného vzdelania môžu veriť všetkému, čo AHA hovorí o výžive, zdraví a prevencii chorôb. Každá organizácia financovaná spoločnosťou American Big Pharma, je podľa definície, nič viac ako skupina prostitútok pre farmaceutické záujmy.

.
V skutočnosti sú lekári všeobecného lekárstva nahnevaní na vyhlásenia AHA, ktoré rozširujú nebezpečné rady na podporu srdcových ochorení, a nie na zabránenie ochorení. Na základe týchto riadkov publikujem exkluzívny komentár od Jacka Wolfson, DO, FACC, autora The Paleo Cardiologist a zakladateľa TheDrsWolfson.com. Dr. Wolfson o útoku na kokosový olej:

Sprisahanie proti nasýteným tukom

Jack Wolfson, DO, FACC


Už ste počuli o najnovšej štúdii, ktorá preukazuje, že kokosový olej zvyšuje riziko infarktu myokardu? Nepočuli. Správne, pretože takáto štúdia neexistuje.


Ale AHA vydala nepodloženú správu zo 70-tych rokov: Nasýtený tuk je darebák, pokiaľ ide o kardiovaskulárne choroby.


Médiá sa spoliehajú na reklamy a dôverujú im.


Mohli by sme žalovať falošné správy v spoločnosti Corporate America. Je to však spoločnosť, ktorá kontroluje lobbistické skupiny ako AHA. Áno. To som povedal. AHA je lobbistická skupina. Každoročne zhromažďujú takmer 1 bilión dolárov na propagáciu Big Pharma a Big Agriculture.


Malý predajca kokosového oleja a poľnohospodári však nemajú takú možnosť lobby.
Ale dosť k politickému a kapitalistickému manifestu.

Čo sú nasýtené tuky

Po prvé, chcem vysvetliť, čo sú presne nasýtené tuky. Tuk je naozaj malá častica a nazývame ju triglycerid. Tri znamená 3. Takže 3 mastné kyseliny sú pripojené ku glycerolovému skeletu. Tieto mastné kyseliny môžu byť mononenasýtené, polynenasýtené alebo nasýtené. Z nejakého dôvodu sú mono a poly-nenasýtené bezpečné, ale nasýtené sú nebezpečné.


Je to rovnaký nasýtený tuk, ktorý sa nachádza v mliečnej žľaze všetkých dojčiacich matiek: ľudí a zvierat. Je to tiež ten istý nasýtený tuk, ktorý sa nachádza vo vajciach, čo je výživa, ktorá živí vtáky a plazy.


Po druhé, ľudia konzumovali nasýtený tuk milióny rokov. Ako lovci-zberatelia, všetci ľudia na svete jedli mäso alebo morské plody. Aj všetky zvieratá jedia.

Kedy sa začali nasýtené tuky považovať za zlé pre ľudí?


V polovici 20. storočia sa lekári pozerali na koronárnu plaketu v srdcových tepnách. V plakete bol cholesterol. Cholesterol pochádza zo zvierat a preto nemáme jesť zvieratá. Cholesterol sa jednoducho našiel na mieste činu a označil sa za vinného bez súdneho procesu.


Prakticky došlo k pokusu založenom iba na vybraných faktoch, ktoré Dr. Ancel Keys vytrhol z kontextu. Korporátna Amerika propagovala túto falošnú vedu a tlačila do našich životov cukor, umelé prísady a veľké množstvo obilia a zdravie Američanov sa zhoršilo.

Je pre nás nasýtený tuk nevhodný?


V roku 2010 bola v najväčšom nutričnom časopise na svete – American Journal of Clinical Nutrition, publikovaná štúdia, ktorá vyvracia spojenie nasýtených tukov s Koronárnymi chorobami.

V roku 2016 ten istý časopis potvrdzuje s ešte viac dôkazmi, že nasýtené tuky skutočne znižujú riziko srdcového infarktu.

V roku 2015 AJCN oznamuje, že nasýtený tuk z rýb, mliečnych výrobkov a rastlín nie je škodlivý.


Tu sú závery autorov o ich výsledkoch:


Je treba si uvedomiť, že aj ostatné zložky v potravinách s nasýtenými tukmi môžu zohrávať rolu, ako napríklad rafinované cukry v pečive alebo soľ v spracovaných potravinách. V podstate sú to iné nevhodné potravinové zložky, nie nasýtené tuky. Vedľajšia poznámka k tejto štúdii z roku 2015 bola: Čím viac tuku jete, tým nižšie je riziko srdcového infarktu a smrti, s ním spojené.

A čo povedať o cholesterole?


Nedávne vyhlásenie AHA tvrdí, že nasýtené tuky zvyšujú hladinu LDL cholesterolu a ďalej uvádzajú, že LDL je ten cholesterol, ktorý spôsobuje upchávanie tepien, ale nemajú k tomu žiadne dôkazy.


Prečo by ale všetky zvieratá produkovali LDL? Aby dostali infarkt? To je absurdné. LDL má veľa funkcií, väčšinu z nich veda nedokáže vysvetliť. LDL dodáva živiny do celého tela, je protizápalový, antioxidant a pomáha imunitnému systému.


Pokiaľ ide o LDL, záleží na veľkosti. Veľké množstvo malých a hustých častíc je silne spojené so zvýšeným rizikom srdcových ochorení. Predchádzajúca štúdia meria celkovú hladinu LDL. To ale nie je dôležité. Závisí od pomeru LDL a HDL. Čím viac HDL častíc v porovnaní s LDL, tým lepšie. To je vedecky zdokumentované.

Moje skúsenosti


Keď moji pacienti nahradia škrobové sacharidy a cukry tukom, cítia sa skvele, vyzerajú skvele a ich laboratórne testy sú skvelé. Znižuje sa hladina LDL a zvyšuje sa HDL. Zápal je nižší. Cukor je lepší. Schudnú a cítia sa skvele.


Záver:


Koľkokrát ešte budeme počuť ten istý príbeh? A kedy AHA nakoniec vytiahne hlavu z piesku? Pravdepodobne nikdy. Koniec koncov, AHA, Americká Diabetická asociácia a ďalšie spoločnosti prosperujú z ľudských chorôb.


Rozhodnite sa sami, aká strava je pre vás to pravé: strava našich predkov po milióny rokov alebo diétne rady platených organizácií Big Ag a Big Pharma.

Pre viac informácií, si môžete pozreť moje knihy, The Paleo Cardiologist, The Natural Way to Heart Health.

  1. http://ajcn.nutrition.org/content/91/3/535

  2. http://ajcn.nutrition.org/content/early/2016/01/20/ajcn.115.122671

  3. http://ajcn.nutrition.org/content/102/6/1563.long

Odkaz na originálny článok: http://www.naturalnews.com/2017-06-18-the-conspiracy-against-saturated-fat-dr-jack-wolfson-responds-to-the-aha-attack-on-coconut-oil.html#

FB: www.facebook.com/TheDrsWolfson/